Kies voor een hordeur op maat die je zelf makkelijk kan installeren

De zomer is een van de meest aangename tijden van het jaar. In deze periode zijn we vaak vrij van werk en gaan we op vakantie, maar het is ook heerlijk om lekker thuis de zomerdagen door te brengen. Het buiten in de tuin zitten met een ondergaande zon is voor veel mensen het ultieme genot.

Een nadeel van het weer in Nederland, is dat de luchtvochtigheid erg hoog ligt en wanneer de temperatuur stijgt er ook snel een drukkende warmte ontstaat. Dit is niet alleen vervelend omdat dit benauwd aanvoelt, maar ook omdat dit een ideaal klimaat creëert voor allerlei steekbeesten die makkelijk je huis in vliegen. Om te voorkomen dat je je huis in de zomer goed kan ventileren zonder dat er allerlei ongewenste gasten binnenkomen, is een plisse hordeur een goede oplossing.

Hooikoorts klachten verminderen door pollen buiten te houden

De meeste mensen hebben wel een deur vanuit de zit- of eetkamer of (bij)keuken naar het terras of het balkon die in de zomer veel open staat om de boel af en toe goed door te luchten. Ook is het prettig om na het eten of tijdens het koken de deuren open te zetten, zodat je niet de hele avond in bijvoorbeeld een knoflook lucht hoeft te zitten. Om ervoor te zorgen dat je goed kan ventileren maar geen beesten binnenkrijgt kun je een hordeur laten installeren.

Er zijn diverse webshops beschikbaar die een uitgebreid assortiment bieden aan hordeuren die ervoor zorgen dat ongedierte zowel door de lucht, als over de grond niet naar binnen kunnen komen. Niet alleen wordt het ongedierte op afstand gehouden, maar door de fijne structuur van de hordeuren blijven ook pollen buiten, waardoor je een stuk minder last zal hebben van hooikoorts en andere allergische reacties verwant aan pollen in de lucht.

Kies voor een hordeur op maat die je zelf makkelijk kan installeren

De meeste deuren hebben een standaardafmeting en een hordeur hiervoor is dan ook vrij eenvoudig te installeren. Er zijn echter ook deuren met afwijkende maten of bijvoorbeeld openslaande- of schuifdeuren naar een tuin die niet de standaardmaat hebben. Gelukkig is het nu mogelijk om een plissé hordeur op maat te bestellen gemaakt van aluminium materiaal die erg licht is en bovendien ook nog eens zeer eenvoudig zelf te bestellen is. Mocht je hier toch hulp bij willen gebruiken dan kun je er altijd voor kiezen om gebruik te maken van de aangeboden montage service.