Tips voor het kopen van een kluis

Het uitkiezen van de juiste kluis is best lastig. Er zijn veel verschillende soorten kluizen. Er zijn sleutelkluizen, biometrische kluizen, digitale kluizen en zelfs nog meer soorten op de markt verkrijgbaar. In dit artikel delen we een aantal tips, die je kunt gebruiken om de juiste kluis voor jouw gebruik te kunnen kiezen. Je kluis is het laatste stukje verdediging tussen je waardevolle spullen en een inbreker. Een kluis geeft je extra mogelijkheden om je waardevolle spullen tegen inbrekers te beschermen, die bij jou hebben ingebroken. Inbrekers hebben namelijk altijd haast; ze komen snel een woning of pand binnen en ze willen voordat de politie arriveert de klus afmaken. De meeste inbraken duren ongeveer tien minuten of minder, dus het hebben van een kluis is erg belangrijk.

Een kluis is een voorwerp dat onze waardevolle spullen beschermt. Je kunt geld, sieraden, papierwerk en meer waardevolle items in een kluis bewaren. Het eerste waarop je moet letten bij het uitzoeken van een kluis is of deze modern en brandwerend is.

Als de kluis brandwerend is, betekent dit dat geen enkele inbreker vuur of een bepaald middel kan gebruiken om het slot te laten smelten. Ook als er helaas een brand in huis ontstaat, raken je waardevolle spullen zo niet beschadigd. Brandwerende exemplaren kunnen slechts éénmaal worden gebruikt. Een brandwerende kluis is gecoat met een speciale coating, die voorkomt dat de kluis smelt. Dus als er brand is geweest, moet de kluis worden vervangen.

De volgende belangrijke factor bij het kiezen van een kluis is de grootte. Het is het beste om voor een kleine kluis te kiezen, die niet iedereen kan zien. Als mensen je kluis kunnen zien, zullen ze eerder denken dat je waardevolle spullen in huis hebt. Ze kunnen dit doorgeven aan inbrekers, die ze dan vervolgens proberen te stelen. Je kunt het beste kiezen voor een kluis die in je kast of onder in een lade past.

Controleer ook de beoordelingen van de kluis en de rating van de fabrikant. Als de rating hoog is, betekent dit dat het voor een inbreker erg moeilijk zal zijn om de kluis open te breken, maar onthoud wel dat er voor brand een aparte rating is.

Als je je kluis bij een slotenmaker koopt krijg je garandeert een professioneel en deskundig advies.

Soorten kluizen

1. Vloerkluis – kan worden verstopt in je vloer en kan dus niet worden gezien.

2. Muurkluis – past in je muur en wordt afgedekt door een schilderij. Je moet wel een gat in de muur maken om de kluis te kunnen plaatsen.

3. Mini-kluis – is klein en kan overal worden verborgen.

4. Inloopkluis – is groot en kan op maat worden gemaakt voor het bewaren van grotere waardevolle spullen.