Vind de bestrijder bij u in de buurt

Houd uw woning vrij van ongedierte door tijdig een bekwame bestrijder uit de buurt in te schakelen. Een specialist op het gebied van ongedierte helpt u niet alleen bij het bestrijden van ongedierte. Ook kan deze u van advies voorzien om de aanwezigheid van deze beestjes voortaan te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan mieren die over de vensterbanken lopen, wespen die een nest tussen uw muren bouwen, enzovoorts. Ook houtworm is een bijzonder vervelende ongediertesoort. Dit beestje kan een verzwakking van houten constructies in huis zorgen door de gangen die de houtworm in het hout knaagt. Van welke ongediertesoorten heeft u last in huis?

Preventieve maatregelen tegen ongedierte in huis

U kunt verschillende preventieve maatregelen nemen tegen het ongedierte. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u vallen plaatst. Niet alleen muizen- en mollenvallen kunnen interessant zijn. Ook kunt u lokdoosjes tegen papier- en zilvervisjes, mieren en soortgelijke ongediertesoorten in kasten of hoeken van uw woning plaatsen. Vaak leeft er veel meer ongedierte in huis, dan u op voorhand verwacht!

Ook niet onbelangrijk: zorg dat voedingsmiddelen altijd in een plastic bakje bewaard worden. Papieren verpakkingen kunnen eenvoudig worden beschadigd door het ongedierte.

Professionele hulp inschakelen tegen ongedierte Wanneer het u niet lukt om het ongedierte uit huis te verjagen, kan de hulp van een ongediertebestrijder interessant zijn. De ongediertebestrijder beschikt over verschillende hulpmiddelen om het ongedierte tegen te gaan. Met hitte en kou kunnen de verschillende beestjes gedood worden, zonder dat het gebruik van gif noodzakelijk is. Een fijne gedachte! Zeker bij wespen is het verstandig om een professional in te schakelen. Zelf wespen verjagen is gevaarlijk en vaak niet effectief. Als de jonge koningin in leven blijft, zult u een volgend jaar opnieuw last hebben van wespen. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen!